Kan şekerini 10 puan düşüren bitki! Çayı yapılıyor, tansiyonu dengeliyor

Tansiyonu ve şekeri eş zamanlı düşüren bitki olan zeytin yaprağı çok şifalı. Zeytin yaprağı içerisinde bulunan vitamin ve mineraller bağışıklığı koruma altına alıyor. İşte detaylar...

Zeytin yaprağı içerisinde bol miktarda C vitamini var. Zeytin yaprağı 3-4 dk demlenebilir. Peki zeytin yaprağının şifaları neler?

ZEYTİN YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek antioksidan ve anti inflamatuar bileşenleri içerisinde barındıran zeytin yaprağı sağlık açısından pek çok farklı etki sağlıyor. Zeytin yaprağının başlıca faydaları şu şekildedir:

Zeytin Yaprağı Faydaları Nelerdir?

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: İçerisinde yer alan polifenoller ve flavonoidler sayesinde antioksidan bakımından zengin olan zeytin yaprağı bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu serbest radikallere karşı koruyan zeytin yaprağı hastalıklara karşı da direnç sağlar.

2. Kan Şekerini Düzenler: Kan şekeri seviyesinde düzenlemeye yardımcı olan zeytin yaprağı insülin duyarlılığını arttırarak diyabet riskini azaltmaktadır.

3. Kalp Sağlığını Destekler: Kalp sağlığı üzerinde son derece etkili olan zeytin yaprağı, oleuropein adlı aktif bir bileşen içermektedir. Kan basıncını düşüren ve kolesterol seviyesini dengelemeye yaramaktadır.

4. Antibakteriyel ve Antiviral Etkiler: Antibakteriyel ve Antiviral özelliklere sahip olan zeytin yaprağı enfeksiyonlara karşı doğal bir çözümdür.

5. Anti-inflamatuar Özellikler: Romatizmal ağrılar ve eklem iltihaplarına karşı çözüm olan zeytin yaprağı iltihaplanmayı azaltarak kronik hastalıklara iyi gelmektedir.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı kuru zeytin yaprağı

Zeytin yaprağı çayı yapılışı:

Suyu kaynatın.

Kaynayan suyun içine kuru zeytin yapraklarını ekleyin.

5-10 dakika demlenmeye bırakın.

Süzüp sıcak olarak tüketin.