Kan şekerine bariyer kuran kuruyemiş! Şeker hastalarına bir avuç öneriliyor: Cilde kolajen takviyesi yapıyor

Sağlıklı yağlar ve vitaminler içeren Antep fıstığı adeta vücudu yeniliyor. Antep fıstığı düşük glisemik indekse sahip. Peki Antep fıstığının faydaları neler?

Antep fıstığının güzelleşmeye katkısı tartışılmaz. Antep fıstığı dengeli tüketildiğinde kalbi de korur. Peki neden düzenli olarak Antep fıstığı tüketilmelidir?

Başta Siirt, Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli tarımsal ürünlerinden Antep fıstığı, kıymetli kuruyemişler arasında yer alıyor.

Antep fıstığının faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte günde 1 avuç yemenin inanılmaz etkileri...

SAĞLIKLI KURUYEMİŞ

Antep fıstığı, sağlıklı yağlar, protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça besleyici bir kuruyemiştir. Düzenli ve dengeli tüketildiğinde, kalp sağlığından sindirim sistemine kadar pek çok fayda sağlayabilir.

Antep fıstığı, vücutta iltihaplanmayı azaltan sağlıklı yağlar ve antioksidanlar içerir.

Antep fıstığındaki E vitamini, cildin yenilenmesine ve sağlıklı görünmesine katkı sağlar.

Düşük glisemik indekse sahip olan Antep fıstığı, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

Ayrıca, sağlıklı yağlar içerdiği için metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekleyebilir.