Pekmez kan yapıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle hamileler tüketmeli. Pekmezin faydaları neler? İşte yanıtı...
PEKMEZ KAN YAPMASI İÇİN NASIL YENİLMELİ?
Sabah, öğle ve akşam aç karına 1 yemek kaşığına 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Günde 3 kez bunu tüketin.
PEKMEZİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?
Pekmez, kemik gelişimi için son derece önemli olan kalsiyum, potasyum, bakır ve magnezyum içerir. Kemikleri güçlendirerek, kolay kırılmasını da önler.
Pekmez demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, manganez ve B6 vitamini gibi vitamin ve mineral içeriği günlük ihtiyaç duyduğunuz besin ihtiyacınızı karşılar.
Kan yapar, enerji verir, halsizliği giderir.
Adet ağrılarına iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hamile kadınlar için önemli bir demir kaynağıdır, fetüsün sağlıklı gelişimini destekler.
Pekmezin içerdiği vitamin ve minerallerin çoğu, sağlıklı bir kalbi korumak, felç, kalp krizi ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için gereklidir. Bu kalbi koruyan besinler arasında B6 Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve manganez bulunur.
Cildi güzelleştirir, sağlıklı bir cilt tonuna kavuşmaya yardımcı olur.