Kalsiyum deposu! Kahvaltılık yumurta dolması tarifi

Yumurta kahvaltıda severek tüketilen bir besin. Zengin kalsiyum ve vitaminler içeren yumurta çok sağlıklı. Peki kahvaltılık yumurta dolması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yumurta dolmasında iç harcına yeşillikler girmeli. 7 yumurtayla yapılan bu tarif kısa sürede hazırlanıyor. Peki kahvaltılık yumurta dolması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yumurta dolması için malzemeler

7 adet yumurta

1 avuç maydanoz yaprağı

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Yumurta dolması tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaların 6 tanesini 9-10 dakika kadar haşlayın.

Kabuklarını soyduğunuz yumurtaları ikiye bölün ve sarılarını bir kaşık yardımıyla çıkarın.

Maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberle ezdiğiniz yumurta sarılarını karıştırıp bir harç elde edin.

Harçları yumurta beyazlarının içine sıkı sıkı doldurun.

Tek kalan yumurtayı çırpın. Dolgulu yumurtaların her tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.

Sıvı yağı kızdırıp yumurtaları yağda güzelce kızartın ve kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Dilerseniz yumurtanın iç harcı için dereotu, soğan gibi yeşillikler de kullanabilirsiniz.

Dışını sadece yumurtaya değil una veya galeta ununa da bulayabilirsiniz. Un yumuşak, galeta unu ise çıtır çıtır bir sonuç yaratacaktır.