Kalsiyum deposu iftar tatlısı! Evde fırında sütlaç nasıl yapılır?

Ramazan ayında Güllaç'tan sonra en sık yapılan iftarlık tatlılardan biri de fırında güllaçtır. Kalsiyum deposu olan bu iftarlık tatlı ile enerjinizi yükseltin. Yapımı riskli olduğundan evde bu tatlıyı yapacağınız en doğru tarifi araştırdık. Peki evde fırında sütlaç nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En sevilen lezzetlerden biri olan sütlaç herkes tarafından sevilerek tüketilir. Üzerindeki karamelize tadındaki yanık ve kıvamı iftar sofralarına eşlik eder. Ramazan ayında en sık yapılan tatlıların başında gelen fırında sütlaç, evde yapımı zahmetli gibi görülür. Ancak evde yapılacak en kolay tarifi sizler için derledik.

Kalsiyum deposu olan fırında sütlaç, vitamin ve minerallerinizi artırır. Vücudun şeker dengesini koruyan fırında sütlaç tarifini evde denemek için kollarınızı sıvama vakti geldi.

EVDE FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir litre süt

2 çay bardağı şeker

6 yemek kaşığı pirinç

Bir paket vanilya

Yarım çay bardağı nişasta / yarım su bardağı süt

YAPILIŞI

Bir tencereye pirinçleri yıkayıp koyun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip haşlayın.

Daha sonra süt, vanilya ve şekeri üzerine ilave edip kaynatmaya devam edin.

Bu sırada yarım su bardağı sütün içine nişastayı koyun karıştırın.

Krem kıvamına gelince diğer karışıma ekleyin.

Kaynarken dipten sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin.

Ocaktan alıp kase güveç kaplarının içine boşaltın.

Bir tepsiye su doldurun içine kaseleri koyun.

200 derece ısıtılmış fırına sütlaçları sürün.

Üzeri kızardıktan sonra çıkartın.

Afiyet şifa olsun...

Anadolu'nun en bereketli lezzetli! Tam bir antioksidan deposu çorba tarifi