AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En sevilen lezzetlerden biri olan sütlaç herkes tarafından sevilerek tüketilir. Üzerindeki karamelize tadındaki yanık ve kıvamı iftar sofralarına eşlik eder. Ramazan ayında en sık yapılan tatlıların başında gelen fırında sütlaç, evde yapımı zahmetli gibi görülür. Ancak evde yapılacak en kolay tarifi sizler için derledik.
Kalsiyum deposu olan fırında sütlaç, vitamin ve minerallerinizi artırır. Vücudun şeker dengesini koruyan fırında sütlaç tarifini evde denemek için kollarınızı sıvama vakti geldi.
Bir litre süt
2 çay bardağı şeker
6 yemek kaşığı pirinç
Bir paket vanilya
Yarım çay bardağı nişasta / yarım su bardağı süt
Bir tencereye pirinçleri yıkayıp koyun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip haşlayın.
Daha sonra süt, vanilya ve şekeri üzerine ilave edip kaynatmaya devam edin.
Bu sırada yarım su bardağı sütün içine nişastayı koyun karıştırın.
Krem kıvamına gelince diğer karışıma ekleyin.
Kaynarken dipten sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin.
Ocaktan alıp kase güveç kaplarının içine boşaltın.
Bir tepsiye su doldurun içine kaseleri koyun.
200 derece ısıtılmış fırına sütlaçları sürün.
Üzeri kızardıktan sonra çıkartın.
Afiyet şifa olsun...