Tavuk paça çorbası ekmeksiz de doyurucu özelliğe sahip. Bu lezzetli çorbanın püf noktası tavuğu düdüklüde 15 dakika pişirmek. Peki nasıl yapılır?
Kemikli tavuk parçaları kalsiyum eksikliğini giderir.
TAVUK PAÇA ÇORBASI
Kemikli tavuk parçaları (1 adet tavuk kalça kullandım)
5 su bardağı su (Tavuğu haşlamak için)
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
Damak zevkinize göre sirke miktarı
Damak zevkinize göre tuz
YAPILIŞI
Öncelikle 5 su bardağı su ile tavuğu haşlıyoruz.
Ben düdüklüde 15 dakikada haşlıyorum.
Normal tencerede süre uzayabilir.
Tereyağını tenceremize alıyoruz.
Ardından unu yağda kavuruyoruz.
Biraz rengi döndüğünde tavuk suyumuzu ekliyoruz.
Ayrı kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
Kaynayan çorbamızdan 2 kepçe alıp, azar azar yoğurtlu karışıma yediriyoruz.
Yoğurdun kesilmemesi için yavaşça ekliyoruz ve sürekli çorbamızı karıştırıyoruz.
Ardından didilmiş tavuk etlerini ekleyip, tuzumuzu da kattıktan sonra çorbamız servise hazırdır.
Olmazsa olmazı sarımsak sirke sosudur ama sevmiyorsanız sadece kırmızı biberli sos yakarak üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.