Kalp ve hafıza için çok önemli! Canan Karatay kahvaltıda her türlüsünü tüketin diyor!

Doğru kahvaltılık seçerek güne zinde ve sağlıklı başlayabilirsiniz. Canan Karatay, her fırsatta en önemli kahvaltılık çeşidinin yumurta olduğunu vurguluyor. Yumurta hem kalp hem hafıza için çok önemli. Fakat yumurta sevmeyenler de diğer kahvaltılık ürünleri ve kuruyemişleri tüketebilir. İşte kalp ve hafıza için önemli olan Karatay listesi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltılık tarifler özellikle hafta sonu çok aratılıyor. Fakat bunların yanında yumurtanın demirbaş olduğunu her programda tekrarlayan Canan Karatay, yumurtanın her çeşidini tüketmeyi öneriyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, hafıza için yumurtayı az pişmiş öneriyor. Yumurtanın özellikle kalp ve damar hastalıkları için kıymetli olduğunu belirten Karatay, kahvaltıda 2 adet az pişmiş, kayısı kıvamında yumurtayı öneriyor.

Karatay, aynı zamanda kahvaltıda ceviz de öneriyor. İşte kalp ve hafıza için doğru kahvaltılık listesi...

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN KARATAY KAHVALTISI

Az pişmiş 2 yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.

Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler olabilir. Yanında poğaça, simit gibi türler yenmeyecek.

1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.

Az tuzlu 10-15 zeytin: Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

Limonlu çay veya süt içilebilir, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak.