Kalp krizine davetiye çıkaran tam besin listesi! Tuz, şeker ve mısır şurubu içeriyor

Karbonhidrat ve şeker maddesi sağlığı olumsuz etkiliyor. Özelikle trans yağlı besinler kalp krizini tetikliyor. Peki tadı lezzetli olsa da sağlığı yıkan besinler neler?

Kolesterol ve tansiyon rahatsızlıklarının en önemli nedenleri arasında fast food tipi beslenme yer alıyor. Peki kalp rahatsızlıklarını tetikleyen besinler neler?

YÜKSEK DOYMUŞ YAĞLAR:

Aşırı miktarda doymuş yağ içeren besinler, kolesterol seviyelerini artırabilir. Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, tam yağlı süt ürünleri, margarin ve yağlı atıştırmalıklar bu kategoride yer alır.

TRANS YAĞLAR:

Trans yağlar, özellikle hidrojenlenmiş yağlar, paketlenmiş atıştırmalıklarda, margarinlerde ve bazı hazır gıdalarda bulunabilir. Bu tür yağlar, kötü kolesterol seviyelerini yükseltebilir ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir.

YÜKSEK TUZ İÇEREN YİYECEKLER:

Aşırı miktarda tuz tüketimi, yüksek kan basıncına ve kalp rahatsızlıklarına yol açabilir. İşlenmiş gıdalar, konserve ürünler, hazır çorbalar ve fast-food gibi gıdalarda yüksek miktarda tuz bulunabilir.

YÜKSEK ŞEKER İÇEREN YİYECEKLER:

Aşırı şeker tüketimi, obezite ve tip 2 diyabet riskini artırabilir. Diyabet, kalp krizi riskini de artırabilir. Şeker içeren içecekler, şekerli atıştırmalıklar ve işlenmiş tatlılar bu kategoriye girebilir.

YÜKSEK KOLESTEROL İÇEREN YİYECEKLER:

Yüksek kolesterol içeren besinlerden kaçınmak önemlidir. Organ etleri, deniz ürünleri ve işlenmiş et ürünleri bu tür besinler arasında yer alabilir.

ŞEKERLİ İÇECEKLER:

Kalorili içecekler, özellikle fruktozlu mısır şurubu içeren içecekler, obezite ve tip 2 diyabetle ilişkilendirilmiştir. Bu durumlar da kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir.

AŞIRI KAFEİN:

Aşırı miktarda kafein alımı, bazı kişilerde kalp ritim bozukluklarına yol açabilir. Bu nedenle, aşırı kafein içeren içecek ve takviyelerden kaçınılmalıdır.

ALKOL:

Aşırı alkol tüketimi, yüksek kan basıncı, kalp kası zayıflığı ve aritmi gibi kalp sorunlarına neden olabilir.