Kalp krizi riskini 2 kat arttırıyor! Güneyli beslenme şekline dikkat

Kalp krizi, ani ölüm nedenlerinin ilk sırasında yer alıyor. Kalp krizini, sigara, stres, yanlış beslenme gibi faktörler etkiliyor. Peki, uzmanlar kalp krizinden korunmak için hangi beslenme şeklini öneriyor?

Kalp krizi nedeniyle her yıl birçok insan hayatını kaybediyor. Kalp krizinden korunmak için ise bitkisel ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Peki, kalp krizinden korunmak için hangi besinlerden uzak durmak gerekiyor? Kalp krizinden koruyan beslenme şekli nasıl?

TRT Haber'de yer alan habere göre, yapılan araştırmalar yağlı, kızarmış ve şekerli yiyeceklerin kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranını arttırdığını ortaya koyuyor.

"GÜNEYLİ TARZI BESLENME KALP HASTALIKLARINI TETİKLİYOR"

Kalp rahatsızlıklarına bağlı ölümler her geçen gün artıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan beslenme alışkanlığıyla ilgili araştırma ise dikkat çekici nitelikte. Araştırmaya göre yağlı, kızarmış ve şekerli yiyecekleri içeren beslenme alışkanlığı kalp rahatsızlığı kaynaklı ani ölüm riskini artırıyor.

ABD'deki ünlü üniversitenin araştırmasına göre, yağlı, kızarmış ve şekerli yiyecekleri içeren beslenme alışkanlığı, kalp rahatsızlığı kaynaklı ani ölüm riskini artırıyor. Araştırmada, 10 yıl boyunca 45 yaş üzeri 21 bin Amerikalının yeme alışkanlıkları incelendi. Katılımcılara her altı ayda bir kalp sağlığı taraması yapıldı. Yağlı, kızarmış ve şekerli yiyecekleri içeren "Güneyli tarzı" yeme alışkanlığının kalp rahatsızlığı kaynaklı ani ölüm riskini yüzde 46 artırdığı tespit edildi. Bu beslenme alışkanlığına sahip 400'den fazla kişi araştırma sürecinde kalp kaynaklı nedenlerle yaşamını yitirdi. Araştırma sonuçları, ünlü bilimsel dergide yayımlandı.

"AKDENİZ TARZI BESLENME ŞEKLİNDE KALP KRİZİ RİSKİ DAHA AZ"

Araştırmacılar, bitkisel gıda odaklı "Akdeniz tarzı" beslenme alışkanlığına sahip bireylerin daha sağlıklı olduklarına dikkati çekti. Bu beslenme tarzı ile kalp krizi gibi ani gelişen sağlık sorunları sonucu ölüm riskinin yüzde 24 daha az olduğu belirtildi.