Kalp kırmadan ilişkinizi bitirmenin püf noktaları! Üzmeden nasıl ayrılırsınız?

İlişkilerin başlaması kadar bitmesi de normal. Mutsuz olduğunuz ilişkiyi sona erdirmek için bazı konulara dikkat etmeli. Peki ilişki nasıl bitirilmelidir?

İlişkinizi karşınızdakini kırmadan bitirmek istiyorsanız bu noktalara dikkat edin. Peki en sağlıklı ilişki bitirme tüyosu ne?

İlişkinizi artık sürdürmek istemiyorsanız ve ayrılmayı düşünüyorsanız bunu hayatınızdaki insanı üzmeden ve kırmadan yapmanız önemlidir.

Çünkü sizi hala seven ve birlikte olmaktan mutluluk duyan biri ilişkiyi bitirmek istediğinizi öğrendiğinden kendini çok mutsuz ve üzgün hissedebilir.

Ancak ilişkileri sağlıklı bir şekilde kavga etmeden ve kimseyi üzmeden bitirmenin yolları da var. Sevgilinizi inciltmeden ayrılmanın ipuçlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

ZAMAN KAYBETMEDEN AÇIKLAYIN

İlişkinizi bitirmek ve ayrılmak istiyorsanız doğru zamanı beklemeyin. Her insan uzun süreli ilişkisini bitirebilmek için doğru zamanın gelmesini bekler. Ancak doğru zaman hiçbir zaman gelmez.

Ayrılık kararından eminseniz bunu vakit kaybetmeden partnerinizel paylaşmanız gerekir. Kendini ayrılık konuşması yapmak için hazırlayın ve partnerinizle zaman geçmeden buluşun.

Duygularınızı samimiyetle anlatın. Bu ilişkide neden mutsuz olduğunu açıklayın. Zaman kaybetmeden ilişkinizi bitirdiğinizi açıklamak her ikinizin de bu sürece alışmasını kolaylaştırır.

TELEFONDA İLİŞKİNİZİ BİTİRMEYİN

Çok severek birliktelik yaşadığınız insanlar eminiz ki güzel ve keyifli zamanlar geçirmişsinizdir. Artık hislerinizin bitmesi sebebiyle ayrılma niyetine girdiyseniz bunu mutlaka yüzleşerek yapmanız gerekir.

Genellikle telefonlaşarak ya da mesajlaşarak ayrılmak herkesin daha kolayına gelir. Ancak bu uzun süre hayat paylaştığınız birine yapacağınız en büyük kabalık olabilir.

Yüz yüze konuşmadan ayrılmak son derece kırıcı bir davranıştır. Bu sebeple ilişkinizi sakın telefon ya da mesaj yoluyla bitirmeyin. Partnerinizle mutlaka yüz yüze gelin ve düşüncelerinizi korkmadan açık açık anlatın.

DİKKAT DAĞITACAK BİR ORTAMDA BULUŞMAYIN

Ayrılık konuşması yapmak ciddi bir ortam ister. Dikkatini dağıtacak ya da zihninizi meşgul edecek bir ortamda ayrılık konuşması yapmak doğru olmaz. Bu sebeple ayrılma kararınızdan bahsetmeden önce buluşacağınız yeri iyi seçmeniz gerekir. Bunun için mutlaka sohbet edebileceğiniz sakin bir yer bulun.

Stresli ve kalabalık ortamlarda bulunmayın. Rahat hissettiğiniz, izleniyor veya yargılanıyor gibi hissetmeden kolayca partnerinizle iletişim kurabileceğiniz sessiz bir yer kendinizi ifade etmeniz için daha uygun olur.

PİŞMAN OLACAĞINIZ CÜMLELER KURMAYIN

Sevgilinize karşı öfkeli, kırgın ya da kızgın olabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız olumsuz olayların bu ayrılık kararını almanızda önemli bir sebebi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak ayrılırken tüm bunları geride bırakıp sakin bir şekilde konuşmanız gerekir.

Öfkeyle pişman olacağınız kırıc cümleler kurmak karşı tarafı son derece yıpratır. Ayrıca sizin de kendinizi kötü hissetmenize sebep olur. Bu sebeple tüm yaşananları geride bırakarak ve zihninizi arındırarak ayrılık konuşmasını yapın.

KARARLI OLUN

Ayrılık kararı aldığınızda bunu hayatınızdaki insana çok net bir şekilde söylemeniz gerekir. "Biraz zaman verelim" ya da "İlişkiye ara verelim" gibi cümleler partnerinizin umutlanmasına ve yeniden barışacağınız hissine kapılmasına sebep olur.

Özellikle de "Arkadaş kalalım" cümlesini sakın kurmayın. Zaten arkadaş kalamayacağınızı ikiniz de biliyorsunuz. Bu durumda birbirinizi kandırmanın bir gereği yok. Bu sebeple ucu açık cümleler yerine kesin bir dilel görüşmek istemediğinizi söyleyin ve bu zamana kadar yaşadığınız güzel günler için ona teşekkür edin.