Hilal Çakır
Sebzeli kaşık dökmesi doyurucu ve lezzetli. Kaşık dökmesinin birbirinden farklı çeşidi var. Peki sebzeli ve sağlıklı kaşık dökmesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Sebzeli kaşık dökmesi fit kalmak isteyenlerin öğünü. 10 dakikada hazırlanabilen dökme nasıl yapılır?
SEBZELİ KAŞIK DÖKMESİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
2 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy kırmızı kapya biber
YAPILIŞI
Yoğurt, yumurta ve sıvı yağ bir kaseye alınarak çırpılır.
Un, tuz, pul biber ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır.
Kalan diğer malzemeler de ince kıyılarak içine eklenip tekrar karıştırılır.
Bir fırça yardımıyla yağladığımız tavaya hazırlamış olduğumuz kaşık dökmesinden bir yemek kaşığı dökerek kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ❤️