Kalorisi az, lezzeti çok! Kuru kayısı tatlısı tarifi

Kayısı tatlısı düşük kalorisiyle çok seviliyor. Metabolizmayı hızlandıran kayısı tatlısı ceviz içiyle daha da şifalı hale geliyor. Peki kayısı tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Tatlı krizleriyle gün içerisinde sık sık karşılaşabilirsiniz. En zararsız tatlılardan biri olan kayısı tatlısı nasıl yapılır? İşte sadece 10 dakikada hazırlanabilen tatlı tarifi...

Bağırsakları hareketlendiren kayısı ile tatlı yapmak çok basit. Peki tatlı krizlerine iyi gelen kayısı tatlısı nasıl yapılır?

TATLI KRİZLERİNE ÖZEL DÜŞÜK KALORİLİ PİŞMİŞ KAYISI TARİFİ:

Malzemeler:

10 adet kuru kayısı (gün kurusu)

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 tam ceviz içi

Yapılışı:

Kuru kayısıları, soğuk suda 30 dakika bekletin.

Tavaya tereyağını koyup, eritin.

Yumuşayan kayısıları ikiye bölün ve tavaya alın, tereyağı ile kayısıları biraz kavurun.

Daha sonra yarım çay bardağı su ekleyin, kayısılar suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen kayısıların üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlanabilen bu tatlının 1 porsiyonu 175 kaloridir.

Afiyet olsun.