Kalkan balığı doğru pişirildiğinde lezzetine doyum olmayan bir balık türü. Kalkan balığı piştiğinde içi yumuşak dışı çıtır olur. Bugün MasterChef'te kalkan balığının menüde olması balığa merakı artırdı. Çünkü birçok yarışmacı kalkan balığını pişiremediği için şeflerden eleştiri aldı.
Kalkan balığı özenle pişirildiğinde oldukça doyurucu ve nefis bir yemek sunar.
İşte kalkan balığını pişirme yöntemleri...
1. TAVADA KALKAN BALIĞI: Tavada hızı kalkan balığının en yaygın yöntemlerinden biridir ve dışı çıtır, içi yumuşacık olur. Mısır unuyla diğer balıklar gibi kızartabilirsiniz.
2. IZGARADA KALKAN BALIĞI: Bir kabın içerisinde zeytinyağı, limon ve baharatları karıştırın. Balığı temizleyip yıkadıktan sonra, üzerine yağlı karışımından sürün. Bu esnada ızgarayı ısıtın. Balığın arasına defne yaprağı koyun ve ızgara telinin üzerine yerleştirin. Balığı ızgaraya koyar koymaz almaya kalkışmayın. Önlü arkalı bir şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.