Kalimnos neresi hangi ülkede? Kalimnos adası nerede, nasıl gidilir?

Kalimnos adası, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde gündeme geldi. İnternet aramalarında ''Kalimnos adası nerede? Kalimnos neresi hangi ülkede?'' sorusunun yanıtı dizide yer alması ile birlikte araştırılmaya başlandı. İşte Kalimnos adası yeri ve hakkında merak edilenler...

Ege Denizi'nin güneydoğusunda yer alan Kalymnos, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı adlı dizide yer alması ile birlikte sosyal medaya araştırılmaya başlandı. Rodos'un yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısında yer alan Kalimnos'un tarihi önemi ve yeri merak konusu oldu. Peki Kalimnos adası nerede, nasıl gidilir? Kalimnos neresi hangi ülkede?

Kalimnos, Türkçe adıyla Kelemez adası, oniki adalar grubunda ve Bodrum Turgutreis'in tam karşısında bulunan güzel bir yunan adasıdır. Diğer yunan adaları gibi adı çok duyulmasa da, yaz tatili için tercih edilebilecek Yunanistan tatil yerleri arasındadır.

KALİMNOS NERESİ, HANGİ ÜLKEDE?

Sünger toplayıcılığı ile ünlü olan Kalymnos, Bodrum yarımadasının batısında yer almaktadır.

Kalimnos Yunanistan'dadır. Kalimnos adası olarak bilinen yer Yunanistan'da bir ada olarak bilinmektedir. Kelemez, Kilimli veya Kalimnos, Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir ada ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nin güneydoğusunda yer almakta olup On İki Ada'nın bir parçasıdır. Yüzölçümü 134,5 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 16.179'dur.

KALİMNOSA NASIL GİDİLİR?

Kalimnos'a gitmek için aktarmalı uçak seferi ve feribot seferi düzenleniyor. Direk uçak ve feribot seferi bulunmuyor. İstanbul'dan Atina ve Selanik, Bodrum'dan Rodos ve Kos aktarması ile adaya ulaşmak mümkün. Kos'tan adaya ulaşmak ise feribotla 30-45 dakika sürüyor.

LEROS ADASI NEREDE KALINIR?

Kalimnos'un kuzeyinde bir Yunan adası olan Leros Bodrum Yalıkavak ve Didim'in karşısındadır. Çok fazla girintili çıkıntılı bir ada olması nedeni ile küçük bir ada olmasına rağmen 71 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahiptir. Hemen her yerde birbirinden temiz, huzurlu ve sakin koy ve plajları bulunur.