Kalıcı makyaj uygulaması ağrı yapar mı?

Kalıcı makyaj son yıllarda popüler hale geldi. Kadınların en çok merak ettiği konu ise kalıcı makyajın ağrı veya acıya sebep olup olmadığı. Uzun yıllar kalıcı olan bu uygulamayla ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

IHA

Kalıcı makyaj kadınlar tarafından en çok tercih edilen uygulamalardan biri oldu. Peki, kalıcı makyaj nasıl yapılıyor, ağrı ya da acıya sebep oluyor mu?

İHA'ya açıklamalarda bulunan ünlülerin güzellik merkezi işletmecisi Modacı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı makyajın yüz hatlarını belirginleştirdiği ve daha genç gösterdiği için çok tercih edildiğini söyledi.

KALICI MAKYAJ ESTETİK UYGULAMASI MI?

Kalıcı makyajın doğum lekelerini veya yara izlerini kapatmak için de kullanılabileceğini belirten Dalmış, şu bilgileri verdi:

"Kalıcı makyaj uygulamasının geçici yöntemlere tercih edilmesinin temel nedeni uzun yıllar kalıcı olmasıdır. Kalıcı makyaj işlemi ağrısızdır. Birçok kişi estetik ameliyatın ağrılı olduğuna inanır, ancak bu her işlem türü için geçerli değildir. Çünkü kalıcı makyaj uygulaması, vücudunuzun herhangi bir bölgesini kesmek yerine cildinize pigment enjekte etmek için bir iğne kullanıldığı için herhangi bir acı gerektirmez."

KALICI MAKYAJ NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Kadınların yüzlerinde kalıcı makyaj sildirmek istediğinde birkaç dakikalık işlemden geçmesi gerektiğini vurgulayan Dalmış, şöyle devam etti:

"Bunun için yapmanız gereken tek şey uygulanmış olan salona geri dönüp makyajı sildirmektir. Bir uzmanın bu amaç için özel olarak tasarlanmış özel aletler kullanarak mürekkebi cildinizden çıkarması sadece birkaç dakika sürmektedir. Bu da son zamanlarda kalıcı makyaj uygulamasına olan ilginin artış göstermesini mümkün kılmaktadır."