Kalbin etrafını kalkana çevirecek besinler! Birçoğu mutfağınızda var

Kalp ve damar sağlığınızı korumada kesin çözüm olacak bir besin olmadığını bilmeniz gerekiyor. Fakat kalbiniz ve damarlarınız için kalkan olacak besinler bir hayli mevcut. Bu besinlerin birçoğu mutfakta bulunuyor. İşte haberin detayı…

Temel görevi kanı vücuda pompalamak olan kalp, metabolizma eylemleri sonucunda oluşan artık ürünlerin vücuttan uzaklaştırılması, vücut ısısının düzenlenmesi, asit-baz dengesinin korunması, hormonlar ve enzimlerin vücudun gerekli bölgelerine taşınması gibi görevleri yapar. Eğer iyi korunmazsa, ritim bozuklukları, spazmlar veya kalp krizi gibi sonuçlar oluşabilir. Bunların çoğu direk ölümle neticelenebiliyor. Kalbi korumanın en iyi yolu egzersiz ve sağlıklı besinlerdir.

KALBİ KORUMADA SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ

Kalp sağlını bozan besinlerin doymuş yağ içeriği açısından zengin olması kalp hastalığı riskini artırıyor. Kalp sağlığını korumak için kolesterol seviyesinin dengede olması büyük önem taşıyor. Bu nedenle kolesterolü yükseltecek beslenme alışkanlıklarından uzak durulması gerekiyor. Dengeli beslenmek hem kalp sağlığını koruyor hem de kişiyi diğer hastalıklardan uzak tutuyor.

KOLESTEROL KALBİN BÜYÜK DÜŞMANI

Kanda biriken kötü kolesterol, damar duvarlarına yerleşerek damar tıkanıklarının oluşmasına neden olur. Ayrıca yine normalden yüksek seviyede olan kolesterol, safra kesesinde bulunan bazı maddeler ile birleşerek safra taşlarının oluşumuna yol açabilir. Safra sıvısı kolesterol ve safra tuzundan meydana gelir.

PEKİ KALBİ KALKANA ÇEVİREN BESİNLER NELERDİR?

KALBE İYİ GELEN SEBZELER

Ispanak

Marul

Brüksel lahanası

Kara lahana

Kabak

Havuç

Patates

Biber

Pancar

Turp

KALBE İYİ GELEN MEYVELER

Çilek

Ahududu

Böğürtlen

Yaban mersini

Kızılcık

Avokado

KALBE İYİ GELEN TAHILLAR

Buğday

Kara buğday

Esmer pirinç

Yulaf

Çavdar

Kinoa