Kalbi demir gibi bağırsakları tertemiz yapıyor! Her sabah 1 bardak için

Türkiye'nin birçok bölgesinde yetişen alıç tam bir kalp ve bağırsak ilacı. Özellikle alıç sirkesi son yıllarda adeta doktorların dahi önerdiği bir içecek haline geldi. Fareler üzerinde yapılan deneylerde alıç sirkesinin birçok faydası kanıtlanmış. Bu yüzden birçok kişi alıç sirkesi tarifini araştırıyor. İşte kalbi demir gibi yapan alıç sirkesinin faydaları ve tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Her sabah içilen alıç sirkesi bin derde deva. Geleneksel ve modern tıbbın en önemli ilaçlarından olan alıç sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Son yıllarda kalbe iyi gelmesiyle öne çıkan alıç sirkesi aynı zamanda bağırsakları da temizliyor. Peki, alıç sirkesi tarifi nasıl yapılır? Alıç sirkesinin faydaları neler?

Her sabah içilen alıç sirkeli su bağırsakları temizler ve özellikle kadınlarda sık görülen idrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığının önüne geçer.

ALIÇ SİRKESİNİN FAYDALARI

Kalp gibi damar sistemine de yararı bulunmaktadır.

Beyni güçlendirerek hafızayı da kuvvetlendirir. Unutkanlığı önler.

Şeker hastalığı yani diyabet rahatsızlığı olan kişiler de alıç sirkesini kullanabilir.

İdrar söktürücü özelliği olması da alıç sirkesinin faydaları arasındadır.

Strese karşı etki ederek rahatlatıcı etki sağlar. Gerilim sonucu oluşan kan basıncını azaltır, böylece strese karşı etki eder.

Fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, alıç sirkesi kötü kolesterolü düşürür. Yani kolesterol seviyesini de dengeler.

Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanların kalp rahatsızlığını azalttığı, kalp krizi ve felç riskini düşürdüğüne dair düşünceler bulunmaktadır. Bu nedenle antioksidan içeriği yüksek besinler tüketmek kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürebilir.

ALIÇ SİRKESİ TARİFİ MALZEMELER

1. 5 kilo kadar alıç

4 litre su

1 yemek kaşığı tuz

1 çay bardağı sirke (üzüm-elma)

5-6 adet nohut

ALIÇ SİRKESİ TARİFİ

Öncelikle Alıçlar bol suda yıkanır. Alıcın renginin kırmızı ya da sarı olmasının bir önemi yoktur.

Alıç, İçinde kurt barındıran bir meyvedir. Bu nedenle tek tek bıçakla kesip kontrol etmek gerekir.

Alıçlar kontrol edildikten sonra 5 litrelik cam kavanoz içerisine konulur. Şişe dolana kadar üzerine su eklenir ( 4 lt).

İçine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi ilave edilir. 5- 6 tane de nohut atılır. (Nohut, daha çabuk sirke olmasını sağlar)

Daha sonra cam şişenin kapağını kapatmadan üzerine temiz bir tülbent koyup kenarına lastik geçirilir. Bu şekilde gün ışığı görmeyecek karanlık bir ortamda 15 -20 gün bekletilir.

İlk etapta alıçların bir kısmı su üzerinde durabilir. Sirke olmaya başlayınca hepsi aşağıya çökecektir. Ve rengi gittikçe sarıya döner. Kıvamı ve tadından sirke olduğunu anlayabilirsiniz. 20 günde olmaz ise 5- 6 gün daha bekletebilirsiniz.

Daha sonra başka bir cam şişeye sirke süzülür ve bu şekilde muhafaza edilir.

PERDELERİN TEMİZLİĞİ İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ