AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bazıları kahvaltı hazırlamaya üşenir, bazıları içinse kahvaltı bir şölendir. Fakat Canan Karatay'a göre kahvaltı vücudu 12 saat koruyan bir öğündür. Çünkü bol proteinli bir kahvaltı kalbi de vücudu da korur.
Farklı kahvaltılık tarifi arayanlara Canan Karatay'ın soğanlı mıhlama tarifini derledik. Soğanlı mıhlamanın içerisinde beyni koruyan kaya tuzu da var, kalbi koruyan yumurta da... Soğan ve tereyağı ikilisi ise metabolizmanın ilacı... İşte nefis kahvaltılık olan soğanlı mıhlama tarifi ve malzemeleri...
SOĞANLI MIHLAMA MALZEMELER
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
4 adet yumurta
Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber
SOĞANLI MIHLAMA TARİFİ
Soğanları soyun ve yarım daire şeklinde doğrayın.
Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Daha sonra soğanları ilave edin, tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyu ile pişirin.(10 dkaika yeterli)
Soğanlar pişince 1 çay bardağı su ilave edin, bir taşım kaynamasını bekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi koyun.
Yumurtalar için küçük havuzlar açın ve içlerine yumurtaları kırın. Tavanın kapağını kapatın.
Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın.