Kakaolu kurabiye tarifi! İster misafire ister beslenmeye! Çay saatine şipşak hazır

Kakaolu kurabiye her ne kadar klasik olsa da çay saatine en çok sevilen lezzetlerden biri. Peki, kakaolu kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kakaolu kurabiyenin püf noktası ele yapışmayan bir hamur elde etmektir. İşte adım adım kakaolu kurabiye tarifi ve malzemeleri…

HATİCE GÖVENÇ

Çay saatine en çok araştırılan lezzetlerden biri de kakaolu kurabiye tarifi. Mis gibi ağızda dağılan bir tat olan kakaolu kurabiyeyi yapmak çok kolay. Genelde evde bulunan malzemelerle yapılan kakaolu kurabiyenin sadece birkaç püf noktası var. İşte nefis kakaolu kurabiye tarifi ve malzemeleri...

KAKAOLU KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Azar azar ekleyin; hamurun sert olmaması gerekir. Yumuşak ama ele yapışmayan kıvam idealdir.

Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak kalabilir. Soğudukça sertleşecektir. Fazla pişirmeyin, yoksa sert olur.

Ne kadar kaliteli kakao kullanırsanız, kurabiyelerinizin aroması o kadar yoğun olur.

İsterseniz içine damla çikolata, ceviz ya da fındık ekleyebilirsiniz.

Sıcakken pudra şekeri serperseniz şeker erir. Tamamen soğuduktan sonra serpmek daha şık görünür.

KAKAOLU KURABİYE TARİFİ MALZEMELER

125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 – 3 su bardağı)

KAKAOLU KURABİYE TARİFİ

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini karıştırma kabına alın, krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Yumurtayı ekleyin, ardından kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.

Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini dilerseniz pudra şekeriyle süsleyin. Afiyet olsun...

Her gün 1 tane tüketen yaşadı: Karaciğeri temizleyen 2 vitamin deposu meyve