Kakaolu ıslak kurabiye tarifi

Kakaolu ıslak kurabiye tarifi merak ediliyor. Çay yanına kakaolu ıslak kurabiye yaparak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Bu kurabiye tarifini deneyince bir daha kek yemek istemeyeceksiniz. Kakaolu ıslak kurabiye 173 kalori. İşte tarifi ve malzemeleri...

Kakaolu ıslak kurabiye tarifi çay yanına en sevilen kurabiye çeşitlerinden. Hem hafif ıslaklığı hem de görüntüsü iştahınızı kabartacak ve hatta kek yerine tarif defterinize ıslak kurabiyeyi yazmak isteyeceksiniz. Dileyenler şerbetli de deneyebilir.

Kakaolu ıslak kurabiyeyi hazırlaması 10 dakika pişmesi 12 dakika kalorisi ise 173. İşte size toplamda 22 dakikada pastane lezzetlerini aratmayan ıslak kurabiye tarifi ve malzemeleri...

KAKAOLU ISLAK KURABİYE MALZEMELER

Yarım su bardağı şekersiz kakao

1 su bardağı beyaz toz şeker

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

2 çay kaşığı vanilya

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Yeteri kadar un

İsteğe göre 1/3 su bardağı çikolata damlaları

KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

Kakaolu ıslak kurabiye tarifi için bir kapta kakao tozu, beyaz şeker, tereyağı ve bitkisel yağı karıştırın. Yumurta ve vanilyayı tamamen karışana kadar çırpın.

Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Kuru malzemeleri bir hamur oluşana kadar ıslak malzemelerle karıştırmadan önce karıştırın ama fazla çırpmayın. Çikolata parçacıklarını ekleyin.

Yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyelerinizin çıkmasını istediğiniz kadar kalın veya ince bastırın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından yumuşak çıkacak ama soğudukça sertleşecektir. (Kuruyacakları için fazla pişirmemeye dikkat edin.)

Soğuması için tel raflara aktarmadan önce çerez kâğıdında 10 dakika soğumaya bırakın. Kakaolu ıslak kurabiye hazır. Bu kurabiye için daha da ıslaklık sevenler şerbet hazırlayabilir. Afiyet olsun...