Kahveyi yemekle içenler kafalarını duvara vuruyor! İşte nedeni...

Kahveyi tatlı veya besin eşliğinde içenlerin sayısı çok fazla. Araştırmalara göre kahveyi aperatiflerle tüketmek kalsiyum ve demir eksikliğine yol açıyor. İşte detaylar...

Kahve vücutta ürik asidi artırır ve vücutta su kaybına neden olur. Bu nedenle mutlaka kahve su eşliğinde içilmelidir. Peki kahve hakkında bilinmeyenler neler?

DEMİR EMİLİMİNE ZARAR VERİYOR

Bir çalışmada, hamburger ile birlikte bir fincan kahve içmenin yüzde 39 oranında demir emilimini azalttığını buldu. Demir emiliminin bilinen bir inhibitörü olan çayın aynı öğünle birlikte içilmesi ise yüzde 64 oranında azaltıyor. Başka bir çalışma da ise ekmekle birlikte bir fincan hazır kahve tüketimi, demir emilimini yüzde 60 ila 90 oranında azaltıyor. Dahası, kahve veya çay ne kadar güçlüyse demir o kadar bağırsaklardan az emiliyor. Ancak, kafein tek başına demir emilimini engelleyen ana madde gibi görünmüyor. Kahvenin yemekle beraber içilmesi kalsiyumun dahil olmak üzere temel minerallerin emilmesinin azalmasına neden oluyor.

Kafein doğal bir idrar söktürücü olduğundan sıvı kaybına neden olabilir. Bu sıvı kaybını telafi edecek kadar su içmezseniz susuz kalırsınız bu da cildinizin kurumasına neden olur. Kahvenin yanında bir bardak su mutlaka tüketin. Ayrıca kahvenin yüksek asitliği cildinizin ürettiği yağ miktarını azaltarak kuruluğa yol açar.