Araştırıldı: Güçlü hafıza için kahveyi böyle için

Birçok insan için kahve bir içecekten fazlasıdır. Güne kahveyle başlayıp kahveyle bitirenler için güzel bir haber hazırladık. Peki, kahveyi nasıl içiyorsunuz? Araştırmalara göre sade kahve hem hafızayı güçlendiriyor hem de diyabeti düzenliyor. Peki, yan etkisi var mı? İşte sade kahvenin faydaları ve yan etkileri...

Kahve içmek hem ruhen hem bedenen insanın ruh halini etkiliyor. Peki, sade kahvenin hafızaya etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Sade kahve, kahve tozu ve su ile yapılır. Bazı insanlar karışımlarına şeker, süt veya her ikisini de eklemeyi tercih ederken, çoğu kişi içeceklerine herhangi bir şey eklemeden doğrudan içmeyi tercih eder. Demlenmiş içecekte önemli miktarda makro besin, karbonhidrat, protein veya yağ mevcut değildir.

SADE KAHVENİN FAYDALARI

Kahve doğal olarak B-2, B-3 vitamini, magnezyum, potasyum ve fenolik bileşikler bakımından yüksektir. Siyah kahvede bulunan diğer mikro besinler arasında manganez, sodyum, riboflavin ve niasin bulunur.

Siyah kahvedeki kafein içeriği sizi daha uyanık hale getirmeye ve performansı artırmaya yardımcı olur; bu nedenle egzersiz rutinlerinden önce tavsiye edilir.

Son olarak kahve, melanoidinler gibi antioksidanlar bakımından doğal olarak yüksektir.

Sade kahvenin faydalarından biri antioksidanlar içerir ve kan basıncınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Ayrıca birkaç çalışma, her gün düzenli olarak bir veya iki fincan kahve tüketirseniz kalple ilgili rahatsızlıklara yakalanma riskinizin azaldığını iddia ediyor.

Sade kahvenin zamanla hafızanızı geliştirmenize yardımcı olacak harika özelliklere sahip olduğuna inanılıyor. Ayrıca hafızayla ilgili hastalıkların uzak tutulmasına da yardımcı olur.

Alzheimer hastalığı öncelikle yaşlıları, genellikle de 65 yaş üstü kişileri etkiler. Siyah kahvenin faydalarından biri, Alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Bazı çalışmalara göre kahve, karaciğer kanseri, kolon kanseri ve meme kanseri gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kahve iç iltihabın azaltılmasına yardımcı olur.

DİYABETLE MÜCADELE EDİYOR

Birçok çalışma, siyah kahve içmenin diyabet riskiyle etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Kahve vücutta insülin üretimini artırmaya yardımcı olabilir ve bu da kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Siyah kahvenin faydaları arasında kanda bulunan zararlı karaciğer enzimlerinin azaltılması da yer alıyor. Bazı çalışmalara göre kahve, karaciğer kanseri, yağlı karaciğer hastalığı , hepatit ve karaciğer sirozu riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Sade kahve karaciğerinizi sağlıklı tutar. Düzenli olarak siyah kahve tüketirseniz, karaciğer kanseri, yağlı karaciğer hastalığı, hepatit ve alkolik sirozun önlenmesine yardımcı olabilir çünkü siyah kahve zararlı karaciğer enzimlerinin seviyesini düşürür.

Kahve idrar söktürücü bir içecek olduğundan, ne kadar çok içerseniz o kadar çok idrara çıkarsınız, çünkü bakterileri ve toksinleri vücudunuzdan temizler. Bu, midenizi temiz ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olur.

Siyah kahvede, vaat ettiği sağlık yararını artıran birçok zengin antioksidan bulunur. Potasyum, magnezyum, B2, B3 ve B5 vitaminlerinin yanı sıra manganez de içerir.

Siyah kahvenin en önemli faydalarından biri, antrenmandan önce birkaç dakikanızı ayırdığınızda daha fazla egzersiz yapmanızı sağlayarak hızlı kilo vermenizdir.

Siyah kahve aynı zamanda metabolizmayı yaklaşık yüzde 50 oranında hızlandırmaya da yardımcı olur. Ayrıca yağ yakıcı bir içecek olduğundan karın bölgesindeki yağları da yakar.

SADE KAHVENİN YAN ETKİLERİ

Aşırı siyah kahve tüketimi vücudunuzda yüksek düzeyde stres hormonunun salınmasına neden olabilir. Strese ve kaygıya neden olabilir ve ayrıca çok fazla sade kahve içtikten sonra kendinizi gergin ve gergin hissedebilirsiniz.

Çok fazla sade kahve içmek uyku bozukluklarına neden olabilir ve vücudunuzun uyku döngüsünü de etkileyebilir. Diyetisyenler yatmadan önce kahve içmekten kaçınılmasını öneriyor.

Asit ve kafein açısından zengin olan siyah kahve, karnınızı rahatsız edebilir ve ayrıca asitlik, kalp yanıkları ve hatta kabızlığa neden olabilir.

Sisteminizde aşırı miktarda siyah kahve olduğunda vücudunuzun demir, kalsiyum ve çinko gibi gerekli mineralleri emmesi zorlaşır.

Ihlamurlu öksürük kesici tarif! Battaniye mevsimine 3 malzemeli ilaç

Portakaldan 10 kat fazla C vitamini var! Günde 4 tane yetiyor, göbek yağı sorununu kökten çözüyor