Kahveye defne yaprağı ekleyin! Reflüsü olanlara müjde! Faydasına çok şaşıracaksınız

Reflüsü olanlar için kahve tiryakiliği zordur. Ancak mideniz için kahvedeki yüksek asidi azaltabilirsiniz. Güçlü aromasıyla bilinen acı kahvenin asidini azaltmak için birkaç yöntem var. Bunlardan biri de kahveye defne yaprağı eklemek. İşte kahvenin acısını alan birkaç püf noktası…

Acı kahve tutkunları güne onsuz başlayamaz. Acı kahve ölçülü tüketildiğinde vücut üzerinde olumlu etki bırakır. Ancak reflüsü olanlar için bu durum zordur.

Eğer genelde içtiğiniz kahve size çok acı geliyorsa bunun iki olası nedeni vardır. Ya çekirdekler ortalama kalitede ya da düzgün hazırlamıyorsunuz. Her durumda kahvenin acısını azaltan birkaç alternatif var.

Biraz kahve içtikten sonra ağzınızda kalan o hafif asitli tadı hissettiniz mi? Aslında kafein asidin bir yan ürünüdür. Üzüm, armut, elma ve kayısı gibi meyvelerde de asitlik düzeyi vardır. Ancak bu bizi rahatsız etmez.

KAHVENİN ASİDİNİ ALAN YÖNTEMLER

Yüksek asitliği ve asit reflü sorunları nedeniyle kahveden vazgeçmeyi mi düşünüyorsunuz? Kolay küçük tüyolar sayesinde sadece asitliğini azaltarak kahve içmeye rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Kafeinsiz tercih edin

Öncelikle kafeinsiz kahveyi tercih edebilirsiniz. Daha az kafein içeceğinizi daha yumuşak ve daha az acı hale getirecektir.

Defne yaprağı kullanın

Kahveyi hazırladıktan hemen sonra defne yaprağını eklemeniz yeterlidir. Hazır kahve içmeye alışkınsanız, kahvenizi hazırlamak için kabın içine kaynar su döktükten sonra defne yaprağını eklemelisiniz. Acılığı azaltacak, kahvenize daha narin ve hoş kokulu bir aroma kazandıracak.

Suyla teması azaltın

Kahve çekirdeklerindeki asitlerin suda çözünebildiğini öğrenin (acı maddeler, aromalar ve kafein de). Bu nedenle öğütülmüş kahvenin su ile teması ne kadar kısa olursa, o kadar az asitli olacaktır. Tozun suda kısa bir süre kalması durumunda aromatik maddeler çözülecektir, ancak asitler veya acı maddeler çözülmeyecektir.

Küçük bir tutam tuz ekleyin

Hiç aklınıza gelmeyebilir ama kahvenize az miktarda tuz eklemek, acılığının azalmasına ve tadının canlanmasına yardımcı olabilir. Eğer fikir ilginizi çekmiyorsa, bir tutam tarçın veya vanilya ekleyerek asitliği dağıtma ihtimaliniz de var. Böylece kahvenize eşsiz, eşsiz, hatta şenlikli bir tat katacaksınız.

Kat irtifakı ve kat mülkiyeti arasındaki farka dikkat! Ev alırken dolandırılmayın