Kahvenin yanına giden en lezzetli atıştırmalık! Acı badem kurabiyesi tarifi

Acı badem kurabiyesi çok seviliyor. Bu kurabiye içerindeki un mutlaka badem unu olmalı. Peki acı badem kurabiyesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Çay veya kahvenin yanına çok yakışan acı badem kurabiyesi nasıl yapılır? Soğumaya bırakılan acı badem kurabiyesi ardından servis edilmeli. İşte detaylar...

ACI BADEM KURABİYESİ MALZEMELERİ

2,5 su bardağı bedem unu (toz badem)

1 su bardağı toz şeker

5 yumurta ( sadece yumurta akları kullanılacak)

1 limon

1 paket vanilya (ya da şekerli vanilin)

ACI BADEM KURABİYESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak 2,5 su bardağı badem unu, 1 su bardağı toz şeker ve 5 yumurtanın akı derin bir tencereye alınır ve çırpıcı ya da mikser yardımıyla çırpılır.

Karışım iyice çırpıldıktan sonra tencere en küçük ocağa alınır ve en kısık derecede karıştırılarak pişirilir.

Bu noktada sürekli karıştırmak gerekir yoksa tencerenin dibi tutar ve tüm malzemeler yanar.

Karışım kek harcı kıvamını aldığında (yaklaşık 10 dakika) olmuş demektir.

Ocağın altı kapatılır ve karışım soğumaya bırakılır.

Karışım ılık ir hale geldiğinde orta boy bir limonun suyu karışımın içerisine sıkılır. Bir tur daha karıştırılır.

Daha sonra karışım bir sıkma torbasının içerisine alınır.

Tabanına yağlı kağıt serilmiş bir tepsi ya da borcam alınır.

Karıştırma torbasına alınan harç, aralıklı olacak şekile ceviz büyüklüğünde parçalar halinde tepsiye sıkılır.

Tüm parçalar tepsiye sıkıldığında, tepsi önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 ya da 25 dakika kadar pişirilir.

Pişen kurabiyeler fırından çıkartıldıktan sonra soğuması için bırakılır ve daha sonra servis edilir.

Afiyet olsun.