Kahvenin en leziz eşlikçisi! Islak brownie tarifi, unu azar azar ekleyin

Islak brownie yapılışını adım adım derledik. Islak brownie ağızda adeta eriyor. Bu brownieyi kahveyle tüketmeniz harika olur. İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Tatlı arzunuzu kesecek enfes bir tarif. Islak brownie yapılışını derledik. Bu mükemmel lezzet nasıl yapılır? İşte detaylar...

İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir brownie tarifi:

Malzemeler:

200 gr bitter çikolata

100 gr tereyağı

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 tatlı kaşığı vanilin

1 su bardağı un

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Fırını 180°C'ye ısıtın ve bir fırın kabını yağlayın ya da üzerine pişirme kağıdı serin.

Bitter çikolatayı ve tereyağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. Eriyen çikolatayı ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin.

Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp çırpın. Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin.

Vanilini ve erimiş çikolata karışımını yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.

Unu, tuzu ve kabartma tozunu ayrı bir kasede karıştırıp, azar azar çikolatalı karışıma ekleyin. Karıştırırken topaklanmamasına dikkat edin.

Cevizleri (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün ve üstü düzleşene kadar hafifçe sallayın.

Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Çubuğunuzu brownie'ye batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Çubuğunuz temiz çıkmalı, ama çok kuru olmamalıdır.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!