Kahve peelingini Şems Arslan öneriyor! Tüyleriniz çıkmamaya inat edecek

Cilt üzerinde etkili besinlerin başında kahve geliyor. İstenmeyen tüyleri yok eden karışımları sizler için derledik. Hem kahveli hem limonlu karışımlar tüylerin kökenini zayıflatıyor. İşte güzellik uzmanı Şems Arslan'ın tarifleri...

2 farklı tüy dökücü karışımları sizler için derledik. İstenmeyen tüyleri azaltan doğal karışımlar neler? Mutlaka karışımlar 15 dakika cilt üzerinde bekletilmeli. İşte detaylar...

Limon asidik ve renk açıcı içeriği sayesinde tüyleri döktükten sonra cilt kararmalarını engelliyor. Limonlu ağda tarifi renk açıyor. Ölü derinin temizlenmesini sağlıyor.

Tuz ve limon

Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.

Bir miktar taze sıkılmış limon suyunu 1 çay kaşığı tuz ile güzelce karıştırın ve boş bir sprey şişesine boşaltın.

Uygulamak istediğiniz bölgeye sıkın ve bu şekilde 15 dakika kadar bekletin.

Daha sonra o bölgeyi ılık suyla yıkayın.

Etkili sonuç almak için bu yöntemi haftada bir tekrar etmenizde fayda var.

Türk kahvesi ve karbonat

Türk kahvesi özellikle ciltte peeling olarak kullanılır. Cildi yenileyici ve canlandırıcı etkiye sahip kahve; antibakteriyel özelliğe sahip karbonat ile bir araya gelince de istenmeyen tüylerde mucizeler yatabilir.

Dr. Şems Arslan'ın önerisi olan bu tarifle tüylerinizde azalmayı gözlemleyebilir kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Türk kahvesi ve karbonatı güzelce karıştırın ve istediğiniz bölgeye uygulayın.

Yumuşak hareketlerle birkaç dakika masaj yapın ve daha sonra o bölgeyi durulayın. Bu yöntemi haftada bir ila iki kez uygulayabilirsiniz.