Kahve köpürten o yöntem! Tarçın konulmasına alıştık ama...

Türk kahvesi köpüklü olduğu kadar lezzet veriyor. Kahvenin içerisine daha da köpürmesi için buz koymak iyi bir fikir olabilir. Peki köpüklü Türk kahvesinin püf noktaları neler?

Lezzetli bir Türk kahvesinin sırları merak ediliyor. Yumuşak tadımlı bir kahve için bu formülü deneyebilirsiniz. İşte detaylar...

KAHVE NASIL KÖPÜRÜR?

Türk kahvesi yapmak kolay gibi dursa da aslında yapımında incelikler gerektiren bir içecektir. Kaynama ve demlenme süresi farklı olduğundan lezzetinde de farklıklar oluşur.

İşte, kahveyi pişirirken içine ekleyeceğiniz buz ile kaynama ve demlenme arasındaki o püf noktayı da çözecek ve enfes kahveler yapacaksınız.

Türk kahvesini pişirirken içerisine bir kalıp buz eklediğinizde ise buz kalıbı kaynama ve demlenme sürecindeki dengeyi sağlayarak Türk kahvesinin hem daha kıvamlı hem tadı daha yumuşak şekilde pişmesini sağlayacaktır. Türk kahvesinin tadını ve kıvamını korumak için cezve içerisine 1 kalıp buz eklemek yeterli olacaktır.