Kahvaltıyı baharat şölenine dönüştürüyor! Biberli ekmek tarifi! Akşama kadar tok tutuyor

Farklı kahvaltılık tarif arayanlar biberli ekmek tarifini araştırıyor. Hatay'da meşhur olan biberli ekmek aslında tandırda yapılıyor fakat fırında da deneyebilirsiniz. Biberli ekmek kahvaltıda çayın yanında enfes bir lezzet oluyor ve akşama kadar tok tutuyor. İsteyen sıcak tüketebilirken isteyenler de dolaplarında uzun süre muhafaza ederek diledikleri anda çıkararak tüketebiliyor. Çünkü biberli ekmek uzun süre bayatlamıyor. İşte nefis kahvaltılık biberli ekmek tarifi ve malzemeleri...

Kahvaltıda normal ekmek yerine de tüketilen biberli ekmek tarifi merak ediliyor. Özellikle farklı kahvaltılık tarifi arayanlar için mükemmel bir lezzet olan biberli ekmek mayalanmış daire şeklindeki hamurun üzerine özel hazırlanmış harç konularak yapılıyor. Ekmeğin iç harcını, zeytinyağı, kimyon, kekik, biber salçası, kişniş, çökelek, tuz, beyaz ve siyah susamları karıştırarak hazırlanıyor. Kısacası içerisinde tam bir baharat şöleni var. İşte kahvaltı için biberli ekmek tarifi...

BİBERLİ EKMEK TARİFİ MALZEMELER

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytin yağı

1 paket instant maya

1 çay kaşığı şeker

Yeteri kadar un

Harç için malzemeler

2 tane orta boy soğan

Yarım çay bardağı ceviz

Yarım çay bardağı susam

2 yemek kaşığı pulbiber

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytin yağı

Tuz

Çökelek

Kimyon, kişniş, beyaz ve siyah susam, kekik, karabiber

BİBERLİ EKMEK TARİFİ

Unu, tuzu, zeytinyağını, sütü, suyu, mayayı ve şekeri bir kaba alın ve yoğurun.

Yeterince yoğurduktan sonra üzerini streçleyin ve 1 saat mayalandırın.

O sırada harcı hazırlamaya başlayın.

Soğanları çok ince ve minik doğrayın. Kırılmış cevizi, susamı, pul biberi, salçayı ve zeytinyağını ekleyin. Ardından tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyin, güzelce yoğurun.

Mayalanan hamurun üzerini açın, biraz daha yoğurarak kıvama getirin.

Hamurdan minik bezeler alın ve koparın. Yuvarlak olacak şekilde açın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Elinizle düzleştirin. Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştırın.

Biberli ekmekleri 200°C fırında fansız olarak 30 dakika pişirin.