AKSAM.COM.TR
Yumurtalı patates ekmeksiz de doyurabiliyor. Yumurtalı patatesin en önemli püf noktalarından biri de patateslerin orta büyüklükte küp küp doğranmasıdır. Peki müthiş tarif nasıl yapılır?
Yumurtalı Patates Tarifi İçin Malzemeler
2 adet patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Çay kaşığı ucu ile toz biber
Yumurtalı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğrayalım.
Ardından ocağa aldığımız ve ısıttığımız yağda hafif kızartalım.
Ayrı bir karıştırma kabına yumurtaları alalım, üzerine tuz ve baharatları ekleyerek çırpalım.
Patateslerimiz kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatarak fazla yağını süzelim.
Çırpılmış yumurtaları patatesin üzerine, her yerine eşit dağılacak şekilde dökelim.
Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte, altı hafif kızarana kadar pişirelim.
Altı piştikten sonra düz bir kapak kapatalım ve çevirerek diğer yüzünü de pişirelim.
Altı üstü güzelce kızaran yumurtalı patatesi servis tabağına alarak servis edelim.