Herkesin tarif defterinde yer alan bir poğaça tarifi vardır. Ama şüphesiz bunlar arasında en favorisi mayasız poğaça tarifidir. Çünkü kahvaltıya mayalı poğaça tarifini beklemek oldukça zor. Bu yüzden kahvaltıya özel şipşak mayasız poğaça tarifi hazırladık. İşte adım adım 30 dakikada gelen lezzet...
MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar un
1,5 paket kabartma tozu
İçi için:
1 kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
İsteğe göre pulbiber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu, susam
MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ
Lezzetli bir poğaça için hamur önemli. Un haricinde tüm malzemeleri alın ve yoğurun.
Unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp yarım saat dinlendirin.
Bu sırada iç harcı hazırlayın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım.
İçine harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın ya da isteğinize göre şekil verin.
Kapattığımız kısma, çatalla bastırarak çizikler atın.
Şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 190-200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Poğaçalar kahvaltıya hazır.