HİLAL ÇAKIR
Kahvaltıda hem sağlıklı hem lezzetli bir tarif arıyorsanız, kabak mücver tam size göre. Zahmetsiz ve pratik olan kahvaltılık kabak mücver tarifi iştah kabartan kokusuyla tüm evi sarabilir, lezzetiyle baş döndürebilir.
Taze yeşillik ve baharatlarla damaklarda iz bırakan bu tarif, kahvaltı sofralarının gözdesi olmaya aday. Lezzetiyle şaşırtan, hafifliğiyle memnun eden bu mücveri denemeden geçmeyin.
Kahvaltılık kabak mücver tarifinin püf noktası patatesleri rendenin kalın tarafıyla rendelemek, kararmadan pişirmek ve önlü arkalı iyice kızartmak. Peki, kahvaltılık kabak mücver tarifi nasıl hazırlanır? İşte kahvaltılık kabak mücver tarifinin püf noktası...
Malzemeler
4 adet kabak
2 tane yumurta
4-5 tane yeşil soğan
Yarım demet dereotu
4-5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Nane, pul biber, karabiber
Kızartmak için malzemeler
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos için malzemeler
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İsteğe göre dere otu
Yoğurtlu kabak mücver tarifi için öncelikle yoğurtlu sosunu hazırlayın. Sarımsakları ezerek tuz ile birlikte yoğurdun içine karıştırın. Dereotunu doğrayın ve ekleyin.
Kabakları soyun ve güzelce rendeleyin. Kabak bekledikçe su salacağı için kesinlikle suyunu sıkarak başka bir kaba alın.
Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları derin bir kaba alın. Soğan ve dereotunu çok ince doğrayın. Yumurtaları kırın, unu ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın.
Un yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Yağınızı bir tavaya koyun. Kaşık yardımı ile mücver harcınızı kızgın yağın içine atın.
Alt üst kızartın, kağıt havlunun üzerine çıkartın. Yanına arzu ederseniz yoğurtlu sos ile servis yapın. Yoğurtlu kabak mücver hazır. Afiyet olsun.