Kahvaltıya şipşak 5 dakikada hazır pankek! En kolay pankek tarifinin püf noktası…

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltıya şipşak 5 dakikada hazırlanabilen bir tarif arıyorsanız bu sabah pankek deneyebilirsiniz. En kolay ve pratik hazırlanabilen pankek, lezzetli olduğu kadar sizi kahvaltıda ekmeksiz de doyurabilir. Kahvaltıya 5 dakika da hazır olan pankek tarifinin bazı püf noktaları bulunuyor. Peki en kolay pankek tarifi nasıl hazırlanır, püf noktaları neler? İşte şipşak 5 dakikada hazır pankek tarifinin püf noktaları…

KADİR TEKİN

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız pankek tarifi tam size göre. Kahvaltıya şipşak 5 dakikada hazır pankek tarifi oldukça pratik ve lezzetli. En kolay pankek tarifinin ise birkaç püf noktası bulunuyor.

KAHVALTIYA ŞİPŞAK 5 DAKİKADA HAZIR PANKEK TARİFİ

Mesela pankek hamuru pürüzsüz kıvama gelenek dek karıştırılmalı. Öte yandan pankek hamuru mutlaka düzleşmeli. Peki en kolay pankek tarifi nasıl hazırlanır, püf noktaları neler? İşte şipşak 5 dakikada hazır pankek tarifinin püf noktaları...

EN KOLAY PANKEK TARİFİ (İKİ KİŞİLİK)

Malzemeler:

1 adet yumurta,

1 yemek kaşığı şeker,

Yarım su bardağı süt,

1 su bardağından 1 parmak az un,

1 paket vanilya,

Yarım paket kabartma tozu,

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.

Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.

Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Pişirmek için tavamızı ısıtalım.

Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.

Bu nedenle orta ateşte açın.

İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.

İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.

Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli.

İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.

Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.

Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.

Afiyet olsun.