Kahvaltıya peynirli omlet tarifi: Hem B12 hem protein deposu

Hem yumurta hem peynir güçlü protein kaynaklarıdır. Kahvaltıda bu ikiliyi bir araya getiren en güzel lezzet ise peynirli omlettir. Peki, peynirli omlet nasıl yapılır? Peynirdeki B12 vitaminiyle yumurtadaki proteini bir araya getiren omlet tarifi haberimizde…

AZİME KAHYA

Kahvaltıda peynir ve yumurtayı bir arada yemek, besin değeri açısından oldukça faydalı. Biri B12 diğeri protein kaynağı. Kahvaltıda bu ikiliyi yan yana getirmenin en lezzetli yolu ise peynirli omlet. Sadece 3 malzemeyle omlet yaparak tüm günü tok geçirebilirsiniz. İşte beyni geliştiren B12 deposu omlet tarifi...

PEYNİRLİ OMLET TARİFİ (2 KİŞİLİK) MALZEMELER

3 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı (veya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı)

100 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri (rendelenmiş veya ufalanmış)

Tuz (az miktarda, peynir tuzluysa dikkat)

Karabiber (isteğe bağlı)

Maydanoz (isteğe bağlı, ince kıyılmış)

PEYNİRLİ OMLET TARİFİ

Bir kâseye yumurtaları kırın. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyerek çırpın.

Orta boy bir tavayı ocağa alın. Yağı ekleyin ve eritin.

Yağ ısındığında çırpılmış yumurtayı tavaya dökün. Orta ateşte pişirmeye başlayın.

Omletin altı pişmeye başlayınca (üstü hâlâ hafif sıvı iken) peyniri yumurtanın üzerine serpiştirin.

Omletin bir tarafını diğer tarafın üzerine kapatın. Peynir eriyip içi piştiğinde ocaktan alın.

İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpiştirip sıcak servis edin. İstersen bu tarifi yeşillik, mantar, biber gibi malzemelerle zenginleştirebilirsin. Afiyet olsun.

Makedonya'nın meşhur salata tarifi: Şopska! Yaz salatası arayanlara nefis öneri