Kahvaltıya patatesli yufka tarifi! Börek tadında doyurucu kahvaltılık

ahvaltılık tariflerde özellikle patatesli seçenekler hem seviliyor hem de doyurucu oluyor. Akşama kadar acıkmak istemiyorsanız bu kahvaltılık tarif tam size göre. 3 yufkayla ve 3 patatesle börek tadında bir lezzete hazır mısınız? İşte kahvaltıya patatesli yufka tarifi ve malzemeler...

AKŞAM.COM.TR/ MOR PAPATYA

Patatesli tarifler kahvaltının vazgeçilmezi. Börek tadında patatesli bir tarif hazırladık. Bu lezzet sizi akşama kadar tok tutacak. İşte adım adım kahvaltıya patatesli yufkalı bir tarif...

MALZEMELER

3 adet yufka

Yufkaların arası için 1 çay bardağı süt

1 yumurta sarısı

İç harcı için malzemeler

3 adet haşlanmış ve ezilmiş patates

1 adet kuru soğan

Sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber, pul biber, sumak

PATATESLİ BÖREK TARİFİ

Önce iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun. Ardından salçasını ekleyin ve birkaç tur kavurun. Ocağın altını kapatın. Ezilmiş patateslerin üzerine kavurduğunuz soğanlı yağı ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave edin. Güzelce karıştırın. Patatesli börek için iç harç hazır.

Bir kâsede sütle bir yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın. Yufkayı açın. Üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye alın. Arasına patates harcından gezdirin. Üzerine yufkayı tekrar koyun. Yufka büyük gelirse kesebilirsiniz. Her yufkada aynı işlemi yapın.

Bittikten sonra bir kâsede yumurta sarısını çırpın. İçerisine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyin ve karıştırın. Böreğin en üstüne güzelce sürün. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...