HATİCE GÖVENÇ
Açma tarifleri özellikle hafta sonu kahvaltıları için araştırılıyor. En hızlı açma tarifi elbette maya kullanılmayan açma tarifleri oluyor. Mayasız olduğu için beklemeye gerek kalmıyor. Fırın yerine tavada pişirmek daha hızlı sonuç verir. İşte 15 dakikada tavada açma tarifi...
PRATİK TAVADA AÇMA TARİFİ MALZEMELER:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı, çıtır kıvam verir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5–3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç Harcı (isteğe bağlı):
Kaşar peyniri, beyaz peynir, zeytin ezmesi ya da sucuk dilimleri
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
TAVADA AÇMA TARİFİ
Geniş bir kapta yoğurt, yağ, yumurta beyazı, sirke ve tuzu karıştırın. Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın. İstersen içine peynir koyun, sonra rulo yapın ve uçlarını birleştirerek açma şekli verin.
Teflon veya granit tavayı hafifçe yağlayın, açmaları orta ateşte kapağı kapalı şekilde iki yüzü altın rengi olana kadar pişirin. (Her yüzü yaklaşık 4–5 dakika)
180°C'de 15–20 dakika kadar pişirin, üzeri nar gibi kızarınca çıkarın. Açmalar kahvaltıya hazır. Afiyet olsun.