Kahvaltıya özel pişi tarifi! Balon gibi şişiyor, yumuşacık oluyor

Kahvaltı sofralarının baş tacı olan pişinin püf noktaları neler? Pişi yapılırken öncelikle un azar azar dökülmeli. Peki mis gibi kızaran pişiler nasıl yapılır?

Kahvaltılık pişilerin iyice kabarması için tuzu mayadan sonra eklemeniz gerekir. Peki ayıla bayıla tüketeceğiniz pişi nasıl yapılır?

KAHVALTILIK PİŞİ TARİFİ

2 su bardağı süt

1 paket maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

3-4 su bardağı un (kontrollü )

YAPILIŞI

2 su bardağı sütü sıcak olacak kadar ısıtın.

Bir kaba boşaltın, üzerine maya ve şekeri katın karıştırın bir 5 dk öyle beklesin.

Daha sonra tuzu katın, önce katarsanız kabarması istediğiniz gibi olmaz.

Sonra unu koyup yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca durun üzerini kapatın ben sabah namazına kalktığımda yoğurup sabah da pişirmiştim yani 2/3 saat dinlendi.

Hamur dinlenince elinizi sıvı yağa değdirip küçük parçalar kopartın.

Elinizle açıp ortasına delik yapın kızgın yağda kızartın afiyet olsun.