Kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetler her zaman göz kamaştırıcı olur. Her öğünde yemeklerde tüketilen patates herkes tarafından çok sevilir. Hem lezzetli hem de kalorisi düşük patates tüketmeyi kim istemez ki? Sizin için az yağla hazırlayabileceğiniz muhteşem lezzetli fırında patates tarifi araştırdık. İşte tarifi...
MALZEMELER
- 4 adet orta boypatates
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
FIRINDA PATATESİN HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra eşit büyüklükte kızartma için doğradığınız şekilde doğrayın.
İsteyenler patatesleri elma dilimleri gibi çok kalın olmayacak şekilde doğrayabilir.
Doğradığınız patatesleri derin bir kaba alarak üstüne kekik, tuz ve hazırladığınız yağı ekleyin.
Güzelce karıştırdıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri üzerine dizin.
180 derece önceden ısıttığınız fırına tepsiyi alarak patateslerin yarım saat pişmesini sağlayın.
Fırında lezzetli çıtır patatesleriniz hazır afiyet olsun...