Kahvaltıya özel 15 dakikada mayasız pişi tarifi! Malzemeleri karıştır, şekil ver, pişir

Mayasız pişi tarifi merak ediliyor. Mayasız pişi kahvaltı için hem kolay hem lezzetli. Pişinin püf noktası kızartırken yağın yeterince kızgın olması. İşte kahvaltıya 15 dakikada pişi tarifi…

AZİME KAHYA

Kahvaltıda en çok yapılan sıcak çeşitlerden biri de pişi. Özellikle mayasız pişi tarifi hem pratik hem lezzetli. Beyaz peynirle yapacağınız pişiler sizi tüm gün tok tutabilir. İşte nefis mayasız pişi tarifi...

MAYASIZ PİŞİNİN PÜF NOKTALARI

Yağ yeterince kızgın değilse pişiler yağ çeker.

İsterseniz içine beyaz peynir veya lor koyarak kapalı pişi şeklinde de yapabilirsiniz.

MAYASIZ PİŞİ TARİFİ (KABARTMA TOZLU) MALZEMELER

2 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu (10 g)

Gerekirse biraz su (hamur toparlanmazsa)

Kızartmak için sıvı yağ

MAYASIZ PİŞİ TARİFİ

Pişi için önce hamuru hazırlayın. Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.

Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse az miktarda su veya un ekleyebilirsiniz.

10-15 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirmeniz hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile yarım santim kalınlığında açın.

Su bardağı ya da kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar kesin.

Derin tavada yağı kızdırın. (Yağ çok sıcak olmalı) Pişileri arkalı önlü altın sarısı olana kadar kızartın.

Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak sıcak servis edin. Peynir, zeytin, reçel ile harika gider.

Kahvaltıda kilo aldıran 5 beslenme hatası! Vücudu yağ deposuna çeviriyor