AZİME KAHYA
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pankek, pekmezle buluşunca hem sağlıklı hem de enerji dolu bir lezzete dönüşüyor. Özellikle çocukların iştahla tüketebileceği bu tarif, doğal tatlandırıcı olan pekmez sayesinde rafine şekere alternatif sunuyor. Uzmanlar, pekmezli pankekin güne zinde başlamak isteyenler için besleyici bir seçenek olduğuna dikkat çekiyor. İşte en güzel kahvaltılık pekmezli pankekin tarifi...
PEKMEZLİ PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi (dilersen dut pekmezi de olur)
1 yemek kaşığı toz şeker (pekmez tatlılık verdiği için azaltılabilir)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
PEKMEZLİ PANKEK TARİFİ
Yumurta ve sütü çırpın. İçine pekmezi ekleyip homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
Şeker ve sıvı yağı ilave edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Çok akışkan olmamalı. Tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın.
Bir kepçe yardımıyla küçük yuvarlaklar dökün. Üzeri göz göz olunca ters çevirin. Pankekleri pişirdikten sonra üzerine ekstra pekmez gezdirerek servis edin.