Kahvaltıya menemen tarifi! Lezzetin sırrı domateste saklı

Sıcak kahvaltılıklar arasında en sevileni menemen tarifi. Soğansız menemen mi, soğanlı menemen mi tartışılır ama kabul edelim ikisi de lezzetli. Soğanlı menemen arayanlar için en pratik tarifi hazırladık. Menemenin püf noktası güzel pişmesi ve domateslerin lezzetidir. İşte nefis menemen tarifi ve malzemeleri…

AZİME KAHYA

Menemen tarifi merak ediliyor. Kahvaltıda menemen sevenler soğanlı ya da soğansız tariflere göz atıyor. Tercihi size bırakarak soğanlı menemen tarifi hazırladık.

KAHVALTIDA MENEMENİN PÜF NOKTALARI

Olgunlaşmış domates menemeni daha lezzetli hale getirir. Kaşar peyniri isterseniz en son üzerine eklenebilir.

Acı seviyorsanız acı biber veya pul biber miktarını artırabilirsiniz.

SOĞANLI MENEMEN TARİFİ MALZEMELER

3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tereyağı)

1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)

2 adet yeşil biber

3-4 adet olgun domates

3 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Pul biber (isteğe bağlı)

MENEMEN TARİFİ

Soğanlar küçük küçük doğrayın. Tencereye yağ alınır ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.

Biberler doğranır ve soğanların üzerine eklenip birkaç dakika soteleyin.

Domatesler rendelenir veya küçük küpler halinde doğrayın, tencereye ekleyin.

Orta ateşte, domateslerin suyu çekilene kadar 6-8 dakika pişirin. Tuz ve baharatlar ekleyin.

Yumurtalar ister direkt kırın (sarısı bütün kalır), ister çırpılarak ekleyin. Hafif karıştırın.

Yumurtalar istenilen kıvama gelene kadar 2-4 dakika pişirin. Sıcak sıcak, tercihen ekmekle birlikte servis edin.

Mısırı haşlarken 1 kaşık ekleyin! Mısır 5 dakikada mı 10 dakikada mı haşlanır?