AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
MasterChef'te bugün çay saatine yakışan hamur işleri var. MasterChef izlerken canım çekiyor diyenlere kahvaltılık gül böreği tarifi hazırladık. Akşam hem çayınızı içerken gül böreğiyle ekranın tadını çıkarabilirsiniz. İşte adım adım nefis kahvaltılık gül böreği tarifi...
Malzemeler
5 adet günlük yufka
Büyük bir kase içinde çatal yardımıyla ufalanmış beyaz peynir
Dilerseniz beyaz peynirin içine İnce doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz
Yufka içine sürülecek sos malzemeleri
1 su bardağı süt
1 fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu ya da susam
GÜL BÖREĞİ TARİFİ
Bir kap içinde süt, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu çırpın.
Yufkalardan birini alarak tezgaha serin. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dörde bölün. (ikiye bölerseniz börekleriniz biraz daha büyük olacaktır.)
Sosu bir fırça yardımıyla böldüğünüz yufka içine sürün.
Çatal yardımıyla ezdiğiniz peynirleri enlemesine yufkanın içine dizin.
Hazırladığınız yufkaları rulo olarak sardıktan sonra gül şekline gelmesi için dolayın.
Bu işlemi yufkanız bitene kadar uygulayın.
Bir fırın tepsisini böreklerinizin yapışmaması için yağlayın.
Daha sonra tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerini çörek otuyla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...