Kahvaltıya gül böreği tarifi! MasterChef'te çay saatine mükemmel lezzet

Kahvaltılık böreklerden biri olan gül böreği bugün MasterChef'in çay saati menüsünde. Peki, gül böreği nasıl yapılır? Kahvaltılık gül böreği tarifi demlenmiş çayınızın yanına eşlik edebilir. Çaylar sizden tarif bizden. İşte MasterChef izlerken çayınıza eşlik edecek gül böreği tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef'te bugün çay saatine yakışan hamur işleri var. MasterChef izlerken canım çekiyor diyenlere kahvaltılık gül böreği tarifi hazırladık. Akşam hem çayınızı içerken gül böreğiyle ekranın tadını çıkarabilirsiniz. İşte adım adım nefis kahvaltılık gül böreği tarifi...

Malzemeler

5 adet günlük yufka

Büyük bir kase içinde çatal yardımıyla ufalanmış beyaz peynir

Dilerseniz beyaz peynirin içine İnce doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz

Yufka içine sürülecek sos malzemeleri

1 su bardağı süt

1 fincan sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta beyazı

Üzerine

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu ya da susam

GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Bir kap içinde süt, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu çırpın.

Yufkalardan birini alarak tezgaha serin. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dörde bölün. (ikiye bölerseniz börekleriniz biraz daha büyük olacaktır.)

Sosu bir fırça yardımıyla böldüğünüz yufka içine sürün.

Çatal yardımıyla ezdiğiniz peynirleri enlemesine yufkanın içine dizin.

Hazırladığınız yufkaları rulo olarak sardıktan sonra gül şekline gelmesi için dolayın.

Bu işlemi yufkanız bitene kadar uygulayın.

Bir fırın tepsisini böreklerinizin yapışmaması için yağlayın.

Daha sonra tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerini çörek otuyla süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...