Kahvaltıya enfes kalem böreği tarifi! Kaşar içerisinde eriyene kadar pişirin

Kahvaltıya kalem böreğini yapabilirsiniz. Böreğin yufkasının ise baklavalık olması şart. Kaşar peyniri ile lezzetlenen kalem böreği çok pratik. Peki kalem böreğinin püf noktası ne? İşte yanıtı...

Kalem böreği 10 dakikada hazır oluyor. Tereyağı ile lezzetlenen kalem böreği adım adım nasıl yapılır? İşte detaylar...

KALEM BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

4 adet haşlanmış patates

3 adet baklavalık yufka

150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri ve arası için;

5 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve tam soğumadan kabın içerisine alın.

Tereyağını ekleyip ezerek karıştırın.

Baharatlarını ve kaşar peyniri de ilave edip karıştırın.

Yufkayı iki kat olacak şekilde tazgahın üzerine serin ve hem üstüne hem de aralarına tereyağı sürün.

İnce rulolar olacak şekilde parçalar kesin ve iç harcından yerleştirip sarın. Uçlarını açılmaması için suyla birleştirin.

Son olarak üzerine de margarin sürerkek önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Çıkardıktan sonra bölerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!