Kahvaltıya en kolay tarif: Çilekli çikolata kremalı kahvaltı ekmeği

Kahvaltılık tarifler özellikle hafta sonu için çok önemli. Kolay kahvaltılık tarif arayanlar için çilekli çikolata kremalı kahvaltı ekmeği tarifi hazırladık. Evde bulunan malzemelerle hazırlanan çilekli çikolatalı ekmek oldukça pratik. İşte hafta sonuna özel kolay kahvaltılık ekmeğin yapılışı...

Kolay kahvaltılık tarif arayanlar için çilekli çikolata kremalı ekmek tarifi hazırladık. Hafta sonu güzel bir sofra hazırlamak isteyenler kahvaltılık tarifleri araştırıyor.

Hem doyurucu hem de besleyici bir kahvaltılık tarifle cumartesi ve pazarınızı güzelleştirebilirsiniz. İşte en kolay ekmekli tarif...

ÇİLEKLİ ÇİKOLATA KREMALI KAHVALTI EKMEĞİ TARİFİ MALZEMELER

Hamuru için:

2 bardak un

3/4 bardak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım paket kabartma tozu

Ara kat için:

4 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması

8-10 çilek (irili ufaklı kesilmiş)

Üzeri için:

10-12 çilek (halka halka dilimlenmiş)

1 yumurta beyazı

Servis için:

Pudra şekeri

Taze fesleğen

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI KREMALI KAHVALTI EKMEĞİ

Kahvaltılık tarif için her çocuk çikolatalı ekmeğe bayılır. Bir de çilek eklenince lezzetine doyum olmaz. Suyu temkinli ilave ederek tüm malzemeyi yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamuru 2'ye bölün. Yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

Dikdörtgen borcama pişirme kağıdı koyup hamurun yarısı ile taban yapın. Kenarlardan biraz pay bırakarak üzerine çikolatalı fındık kremasını sürüp çilek parçalarını serpiştirin. Hamurun kalan yarısı ile üzerini kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak iki katı ve kenarları birleştirin. Çilek halkalarını yerleştirip çırpılmış yumurta beyazını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip ister sıcak ister soğuk servis edin. Afiyet olsun.