Kahvaltıya en hafif ve az kalorili tarif! Peynirli krep börek nasıl yapılır?

Kahvaltılık peynirli krep börek pratik ve lezzetli bir tarif. Peynirli krep böreğin iç harcı ve hamuru ayrı ayrı hazırlanır. Peki bu nefis tarif nasıl hazırlanır?

Hilal Çakır

Peynirli krep börek diğer hamur işi tariflerinin aksine hafif. Mideyi rahatsız etmeyen krep börek nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte detaylar...

Peynirli krep börek kahvaltılık tarifleri arasında son derece doyurucu olmasıyla biliniyor.

PEYNİRLİ KREP BÖREK TARİFİ

Hamuru için;

2 adet yumurta

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı su (200 ml)

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı un

İç harcı için;

200 gr tam yağlı taze beyaz peynir

Çeyrek demet maydanoz

Pişirmek için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Uygun bir karıştırma kabına un, tuz, süt ve suyu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.

Yumurtaları da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.

Ocağa aldığımız krep tavasını fırça ile yağlayalım.

Hazırladığımız krep hamurundan 1 kepçe kadar tavaya dökelim ve yayılmasını sağlayalım.

Alt tarafı pişen ve güzelce kızaran krebimizi spatula ile çevirerek diğer yüzeyini de pişirelim.

Her iki tarafı da pişen krebimizi uygun bir tabağa alalım. Hamur bitene kadar aynı şekilde kreplerimizi pişirelim.

İç harcı için bir tabakta peyniri çatalla ezelim.

Üzerine ince kıydığımız maydanozu ekleyerek güzelce karıştıralım.

Krebimizin ortasına iç harçtan yerleştirelim. Kenarlarını güzelce katlayalım.

Tüm kreplerimizi bu şekilde hazırlayalım.

Daha sonra tavamızı çok az yağlayalım ve kızdıralım.

Hazırladığımız krep börekleri tavaya alarak her iki tarafını da kızartalım.

Kızaran krep böreklerimizi servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!