Pazar kahvaltıları böreklerin, poğaçaların, kreplerin ve birçok hamur işinin olduğu gün oluyor. Peki, kahvaltıya nefis, sıcak sıcak çıtır börek yapmaya ne dersiniz? Hazır yufkadan yapacağınız çıtır börek çay demlenene kadar pişebilir. İç harcını ister peynirli, ister patatesli, ister kıymalı, ister ıspanaklı yapabilirsiniz. En yavaş kişi bile yarım saatte bu böreği yapabilir. İşte en kolay çıtır börek tarifi...
ÇITIR BÖREK TARİFİ MALZEMELER
5 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
Ispanak
Lor peyniri
Soğan
Pulbiber
Zeytinyağı
ÇITIR BÖREK TARİFİ
Çıtır börek tarifi için önce iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun. Ardından isteğe göre salça kullanabilirsiniz. Ispanakları ve pulbiberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocağı kapatın ve lor peynirini ekleyin. Lor peyniri tuzsuzsa tuz da ekleyin.
Sıra geldi çıtır böreğin ikinci aşamasına. Yufkaları güzelce masaya açın. Bir kâsede yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırın. Yufkaların içine sürün.
Ardından yufkaları ister üçgen kesin harcı ekleyin sigara böreği gibi kesin. İster gül böreği şeklinde sarın. Bir yumurta sarısı içerisine birkaç damla sıvıyağ damlatın ve böreklerin üzerine sürün. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Çay yanına çıtır börek tarifi hazır. Afiyet olsun...