Kahvaltıya Canan Karatay menemen tarifi! Çay demlenene kadar sofrada

En sevilen sıcak kahvaltılıkların başında menemen geliyor. Canan Karatay mutfağından menemen tarifi hazırladık. Çay demlenene kadar hazır olan menemen parmaklarınızı yedirtebilir. İşte tüm püf noktalarıyla en sağlıklı Canan Karatay menemen tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Menemen tarifi merak ediliyor. Sağlıklı beslenme önerileriyle takip edilen Canan Karatay menemenin kaya tuzuyla öneriyor. Pazar sabahına sıcak kahvaltılık tarif hazırlayanlar bu menemen tarifine bayılacak.

Menemen ymurta, biber ve domatesle yapılan en lezzetli kahvaltılık. Genelde hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen tüm gün tok tutuyor. İşte en hızlı menemen tarifi...

Menemen Malzemeler

4 adet yumurta

6 adet sivribiber

3 adet domates

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber(ağız tadına göre)

CANAN KARATAY MENEMEN TARİFİ

Domates ve biberleri yıkayın. Domatesleri soyun, biberleri temizleyin ve küçük küp şeklinde doğrayın.

Doğradığınız malzemeleri bir tavaya koyun, üzerine zeytinyağını ilave edin, tavanın kapağını ve kısık ateşte, arada karıştırarak pişirin. (Domatesler suyunu salıp az miktar çekene kadar)

Ardından tuz, karabiber, pul biberi serpin ve yumurtalar için küçük havuzlar açıp içelerine yumurtaları kırın. Tavanın kapağını tekrar kapatın.

Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın. Afiyet olsun...