Zayıflık için lif deposu! Kahvaltıda tüketince hemen etki ediyor

Dünyada ve Türkiye'de son zamanlarda karabuğdayın popülerliği arttı. Özellikle ünlülerin kahvaltısından eksik olmayan karabuğday pankekten meyvelere kadar birçok ürünle lezzetlendirilebiliyor. Peki, karabuğdayı bu kadar değerli kılan nedir? İşte karabuğdayın faydaları...

Karabuğday son yıllarda kahvaltılıkların vazgeçilmezi oldu. Sayısız faydası olan karabuğday kahvaltıda kreplere de ekleniyor ara öğünlerde salatalarda da tüketiliyor. Özellikle ünlülerin sofrasından eksik olmayan karabuğdayın faydalarını sizler için derledik.

Kahvaltı kreplerinize daha fazla lif eklemek için çok karabuğday ununu kullanabilirsiniz. Sağlıklı kekler oluşturmak için karabuğdayı muz, tarçın ve yumurta ile birleştirebilirsiniz.

KARABUĞDAYIN FAYDALARI

Sindirime faydalıdır

Kan şekerini yönetir

İyi bir lif kaynağıdır. Zayıflamaya yardımcı olur.

Kan damarlarını güçlendirir.

Vücuttaki iltihabı azaltır.

Vitamin ve mineral içerir.

Strese iyi gelir.

Antioksidan içerir.

Kanser türlerinin gelişme riskini azaltır.

Karabuğday harika bir magnezyum, fosfor, bakır kaynağıdır.

Yaz-kış tüketilebilir! İşte bağırsak düğümünü açan sebze