Kahvaltının vazgeçilmezi olacak: Çay demlenene kadar hazır oluyor! Tavada börek tarifi

Tavada börek tarifi pratik bir şekilde hazırlanıyor. Bu nedenle kahvaltıların adeta vazgeçilmezi haline gelebiliyor. Zira çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor. Ayrıca çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. İşte söz konusu tavada börek tarifi…

Okan Kabuk

Tavada börek tarifi çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor. Ayrıca enfes lezzeti ve kokusu ile kahvaltıların adeta vazgeçilmezi haline gelebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından çay yanında afiyetle tüketilebilecek tavada börek tarifi araştırılıyor.

ÇAY YANINDA AFİYETLE TÜKETİLİYOR: TAVADA BÖREK TARİFİ

Tavada börek tarifi ortalama 20 dakika içinde hazır hale getirilebiliyor. Ayrıca kahvaltılarda çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. Bu nedenle pek çok insanın tercihi tavada börek tarifi oluyor. İşte tavada börek tarifi için gerekli malzemeler;

4 adet yufka.

Yarım çay bardağı süt.

Yarım çay bardağı sıvıyağ.

1 adet yumurta.

1 yemek kaşığı soda.

30 gram kaşar peynir.

50 gram beyaz peynir.

HAZIRLANIŞI

Tavada börek tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte söz konusu kahvaltılık tarifin hazırlanışı;

Sıvıyağ, soda, süt ve yumurta karıştırılır.

Yanmaz bir tava yağlanır ve ilk yufka serilir.

Arasına hazırlanan karışım sürülür ve çok az kaşar rendelenir.

İkinci yufka koyulur ve yağlanır. Arasına beyaz peynir ve kaşar karıştırılarak koyulur.

Ardından bir yufka daha serilir ve yağlanır. Üzerine çok az kaşar serpiştirilir.

Devamında son yufka koyulur ve yağlanır. Ardından içe doğru katlanır.

Sonra ocağın altı kısık ateşte açılır ve ağır ağır pişirilir.

Ardından yönü çevrilir ve diğer tarafında pişmesi sağlanır.

Pişme tamamlandıktan sonra hazırlanan tavada börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.