Kahvaltının incisi tarif: Çıtır börek tarifi: Çıtırlığı için soda

Çıtır börek kahvaltıda çok tüketiliyor. Çıtır börek daha taze olması için üzerine yumurta sarısı eklenmelidir. Peki çıtır börek nasıl yapılır?

MOR PAPATYA

Çıtır börek için tereyağını eritmeli ve tüm yufkaya yerleştirilmeli. Çıtır börek çörek otu ile süslenebilir.

Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler:

3 adet yufka

100 gr tereyağı (eritilmiş) veya sıvı yağ

1 su bardağı soda (maden suyu)

1 yumurta sarısı (üzeri için)

Susam veya çörek otu (üzeri için)

İç harcı için:

200 gr beyaz peynir veya lor peyniri

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Yapılışı:

İç harcı hazırlayın: Peyniri ufalayın, doğranmış maydanoz ile karıştırın.

Yufkaları hazırlayın: İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürün.

Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi uygulayın.

Son olarak üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yağ sürün.

Yufkaları kesin: Yufkaları önce dörde, sonra her bir çeyreği üçgen olacak şekilde bölerek 12 eşit üçgen elde edin.

İç harcı koyun: Her üçgenin geniş kısmına hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını içe kıvırmadan rulo şeklinde sarın.

Börekleri soslayın: Sardığınız börekleri bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı soda dökün ve 10 dakika bekletin.

Pişirme aşaması: Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

Fırında pişirin: Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun! ��