Kahvaltının 5 altın kuralı! Zayıflatıyor

Diyet kahvaltısında hiç değişmeyen belli başlı besinler var. Bu besinler hem tok tutuyor hem de zayıflatıyor. İşte kahvaltıların 5 altın kuralı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Diyetlerde kahvaltıda tükettiğiniz besinler oldukça önemli. Çünkü kahvaltı diğer öğünlere karşı ya iştah açıyor ya da kısıyor. Bu denge tamamen kahvaltıda tükettiğiniz besinlere bağlı. Diyetlerde 5 altın kuralı bir araya getirdik. İşte kahvaltıda tok tutan ve zayıflatan besinler...

1. YABAN MERSİNİ

Yaban mersini meyvesini ünlülerin diyetinde de sık sık görüyoruz. Yaban mersinini kahvaltıda tüketirseniz sindirim sistemi de düzenli çalışır. Antioksidan özelliğinin olmasının yanı sıra enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Bağışıklığı da güçlendirir.

2. SÜT

Sabah içilen bir bardak süt bir sonraki öğünde daha az besin tüketmenizi sağlayacaktır. Çünkü süt tok tutar. Bu da zayıf kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca içerisindeki zengin kalsiyum kaynağı kemik ve diş sağlığı için önemlidir.

3. MUZ

Muz da sonraki öğünlere kadar tok tutan bir meyve. Kahvaltıda muz yerseniz hem bağışıklığınız güçlenir hem de kalbinize faydalı olur. Muzu yoğurtla ve yulaf ezmesiyle de renklendirebilirsiniz.

4. AVOKADO

Kahvaltıda avokado da son yıllarda popüler besin hâline geldi. Çünkü avokado kilo aldırmıyor. Kötü kolesterol seviyenizi (LDL) düşürmenize ve iyi kolesterolünüzü (HDL) yükseltmeye yardımcı olur. Avokadoyu yoğurtlu ve soslu hâle de getirebilirsiniz.

5. YULAF EZMESİ

Diyetlerde kahvaltıda en sık önerilen besinlerden biri de yulaf ezmesi. Lif oranı yüksek ve kabızlık düşmanı bir besindir. Alışırsanız süt, yoğurt, yumurta ya da meyveli karışımlarda favoriniz olur.

5 dakikada kolay kahvaltılık tarifi

Serotonin ve dopamin deposu 3 besin! Mutluluğun sırrı bu besinler